#Dinhud är din enda hud – skydda den mot solens UV-strålning

#Dinhud är Strålsäkerhetscentralens (STUK) kampanj som uppmuntrar människor att skydda sig mot solen. I kampanjen medverkar också Cancerorganisationerna och Meteorologiska institutet. Kampanjen har pågått sedan 2020 och baserar sig på undersökningar av finländarnas solvanor. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten om solskyddsalternativ (skugga, kläder, skyddsfaktor) och att påverka människors attityder till solbad och solning.

Solens UV-strålning skadar och åldrar huden. Solbränd hud kan också göra ont. Exponering för UV-strålning och brännskador på huden är den viktigaste riskfaktorn för hudcancer. Med rätt skydd kan dock upp till 95 % av hudcancerfallen förebyggas. Skydd mot solen är inte bara förnuftigt, utan också verkligen viktigt. Lyckligtvis är det också väldigt enkelt att göra det.

Läs mer om hur man kan skydda mot solen

Du kan också njuta av solen - och göra det på ett klokt sätt. Oavsett om du är i trädgården, ägnar dig åt utomhusaktiviteter eller njuter av sommarlivet behöver din hud skyddas mot solen. Upptäck tips om hur du skyddar #Dinhud från UV-strålning.

Kolla in solberättelserna

Kontaktinformation och material

Frågor om UV-strålning? Kontakta oss via e-post: 

Läs mer om vårt material för utomhusarbetare och arbetsgivare:

Materialet på finska: