#Suniho on sun ainoa iho - suojaa sitä auringon UV-säteilyltä

#Suniho on Säteilyturvakeskuksen (STUK) kampanja, joka kannustaa auringolta suojautumiseen. Kampanjassa ovat mukana myös Syöpäjärjestöt ja Ilmatieteen laitos. Kampanjaa on toteutettu vuodesta 2020 alkaen ja se perustuu suomalaisten aurinkokäyttäytymisestä tehtyihin tutkimuksiin. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta aurinkosuojautumisen vaihtoehdoista (varjo, vaate, voide) ja vaikuttaa ihmisten asenteisiin auringonottoa sekä rusketuksen ihannointia kohtaan.

Auringon UV-säteily vaurioittaa ja vanhentaa ihoa. Auringossa palanut iho voi myös tehdä kipeää pitkään. UV-säteilylle altistuminen ja ihon palaminen on merkittävin ihosyövän riskitekijä. Oikealla suojautumisella jopa 95 prosenttia ihosyövistä on kuitenkin estettävissä. Auringolta suojautuminen on siis paitsi järkevää, myös todella tärkeää. Onneksi suojautuminen on helppoa.

Lue lisää suojautumisesta

Auringosta saa myös nauttia - teethän sen viisaasti. Viihdytpä sitten puutarhassa, ulkona harrastamassa tai kesäelämästä nauttimassa, ihosi tarvitsee suojaa auringolta.
Löydä vinkit, kuinka juuri #Suniho kannattaa suojata UV-säteilyltä.

Tutustu aurinkotarinoihin

Yhteystiedot ja aineistot

Kysyttävää UV-säteilystä? Ota yhteyttä meihin sähköpostilla:

Tutustu ulkona työtä tekevälle ja työnantajalle suunnattuun materiaaliin:

Aineisto ruotsinkielisenä: