#Suniho on sun ainoa iho - suojaa se!

Auringolta suojautuminen on paitsi järkevää, myös todella tärkeää. Onneksi se on tosi helppoa. Näin se käy. 

Varjo 

Varjoon hakeutuminen kirkkaalla säällä kannattaa. Ihanan mutta petollisen paahteen välttäminen keskipäivän tunteina vähentää iholle osuvan UV-säteilyn määrää tehokkaasti. Tiesitkö muuten, että päivän UV-annoksesta noin puolet kertyy kello 11:n ja 15:n välillä? Vältät pahimman porotuksen, kun lähdet lenkille heti aamulla tai valitset keskipäivän rantareissun sijaan vilvoittavan iltauinnin.

Vaate 

Vaate on paras suoja auringolta. Pue paita päälle hellekelillä, sillä vähissä vaatteissa saatat polttaa ihosi ja vaurioittaa sitä loppuiäksesi. Muista myös hattu ja aurinkolasit niin tyyli (ja aurinkosuoja) on täydellinen!

Voide 

Iho rakastaa kunnon suojakerrointa. Mitä korkeampi suojakerroin aurinkovoiteessa, sen parempi – aurinkoisella säällä vähintään 30. Suojakerroin kertoo tuotteen tehosta, mutta vahvakaan voide ei yksin riitä. Voiteesta huolimatta iho saa sitä enemmän UV-säteilyä, mitä kauemmin auringossa oleilee. Voide suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamalta rasitukselta ja vähentää säteilyn vaikutusta iholla, mutta ei estä sitä kokonaan. Muista lisätä voidetta pitkin päivää, etenkin aina uinnin jälkeen.

Muista myös vesi 

Vesi viilentää helteellä. Kun on kuuma ja aurinko porottaa, kroppa kaipaa erityisen paljon nesteytystä. Jotta juominen ei unohtuisi, kannattaa kantaa omaa juomapulloa mukana – sen voi täyttää aina uudestaan raikkaalla, kylmällä vedellä.