Töissä STUKissa
Meillä työskentelee reilut 300 ihmistä. Olemme monien eri alojen asiantuntijoita, mutta toimimme kaikki yhdessä saman asian – säteilyturvallisuuden – eteen.
Kaiken toimintamme tarkoituksena on suojella ihmisiä, yhteiskuntaa, ympäristöä ja tulevia sukupolvia säteilyn haitallisilta vaikutuksilta, olipa säteily luonnollista tai ihmisen tuottamaa, ionisoivaa tai ionisoimatonta.
Näemme, että tärkein onnistumisemme edellytys on osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö. Tahdomme siksi tarjota hyvän työpaikan, jossa työntekijämme pääsevät kehittämään paitsi omaa osaamistaan, myös koko säteily- ja ydinturvallisuusalaa Suomessa ja kansainvälisesti.
Teemme merkityksellistä, turvallisuutta parantavaa työtä ja panostamme hyvään, jokaisen työtä arvostavaan työyhteisöön.
Avoimet työpaikat
Jos olet kiinnostunut työskentelystä STUKissa, tutustu avoimiin työpaikkoihimme! Tiedot STUKissa avoinna olevista työpaikoista löytyvät kootusti Valtiolle.fi-verkkopalvelusta. Seuraa meitä myös LinkedInissä saadaksesi jatkossakin ajantasaisen tiedon avautuvista työtehtävistämme.
Tällä hetkellä haemme
- Korkeakouluharjoittelija
14.1.2025 8.10
- Korkeakouluharjoittelija
7.1.2025 8.00
- Tiedonhallintasihteeri
2.1.2025 8.00
- Laatukoordinaattori
18.12.2024 9.45
Lisätietoja STUKiin hakeutumisesta
Säteilyturvakeskuksen avoimet työpaikat löytyvät aina omien verkkosivujemme lisäksi myös Valtiolle.fi-sivustolta. Avoimista tehtävistä ilmoitamme myös Säteilyturvakeskuksen sosiaalisen median kanavissa sekä usein myös muissa medioissa (esim. Oikotie).
Tehtäviimme haetaan Valtiolle.fi -sivuston kautta. Hakuaika tehtävissämme on aina vähintään 14 kalenteripäivää. Valitettavasti emme voi ottaa huomioon myöhässä tulleita hakemuksia.
Valtiolla kaikki vakinaiset virat ja yli vuoden määräaikaiset virkasuhteet täytetään julkisen hakumenettelyn kautta, minkä vuoksi voimme huomioida avoimia hakemuksia vain rajoitetusti.
Lue hakemasi tehtävän hakuilmoitus huolella läpi
Kerro hakemuksessasi työhistoriastasi, kokemuksestasi ja osaamisestasi sekä siitä, miten olet ylläpitänyt tai kartuttanut taitojasi. Katso hakuilmoituksessa toivottuja osaamistarpeita ja odotuksia ja kerro, miten taitosi ja kokemuksesi vastaavat näitä ja mikä sinua avoinna olevassa tehtävässä kiinnostaa.
Käymme hakemukset läpi hakuajan päätyttyä. Kutsumme haastatteluun ne hakijat, jotka täyttävät parhaiten hakuilmoituksessa esitetyt odotukset ja vaatimukset. Lähetämme kaikille tehtävään hakeneille sähköpostia hakuprosessin etenemisestä sen eri vaiheissa.
Haastattelukutsun esitämme tavallisesti puhelimitse. Jatkoon valitut saavat meiltä tarkemmat ohjeet hakuprosessin eri vaiheessa. Haastattelut pidämme toimistollamme tai Skypen/Teamsin välityksellä. Soveltuvuusarviointia käytämme pääsääntöisesti johto- ja esihenkilörekrytoinneissa sekä tarpeen mukaan myös muissa vaativissa erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä.
Kun valinta on tehty, ilmoitamme haastatelluille päätöksestä tavallisimmin puhelimitse. Rekrytointiprosessin päätyttyä toimitamme nimityspäätöksen kaikille hakijoille tiedoksi. Virkamieslain (Finlex.fi) mukaan viranhakija saa hakea tietyin ehdoin muutosta päätökseen tekemällä valituksen.
Kaikista Säteilyturvakeskukseen työskentelemään tulevista henkilöistä teetämme Supon turvallisuusselvityksen. Lisätietoja turvallisuusselvityksestä saat jo ennen haastattelua Suojelupoliisin verkkosivuilta.
Haluamme hoitaa rekrytointiprosessin laadukkaasti, ja kaikkine eri vaiheineen se saattaa joskus viedä pitkänkin aikaa. Pyrimme kuitenkin pitämään hakijat tietoisina prosessin etenemisestä. Tavoitteemme on, että hakijalle jää prosessista ja STUKista työnantajana hyvä kokemus.
Palkkaus perustuu tehtävän vaativuuteen ja omaan suoritukseen
Säteilyturvakeskuksessa on tehtävien vaativuuteen ja työsuoritukseen perustuva palkkausjärjestelmä. Tehtävämme on jaoteltu kahteentoista vaativuusryhmään, joiden perusteella maksetaan tehtäväkohtaista palkkaa. Lisäksi maksetaan työsuoritukseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa, joka voi olla enimmillään 55 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uudella henkilöllä henkilökohtainen palkanosa on tyypillisesti noin 10–20 %. Henkilökohtainen suoriutuminen arvioidaan vuosittain työntekijän ja esihenkilön välisessä keskustelussa.
Tavoitteenamme maailman onnellisimmat virkamiehet
Työllämme on tarkoitus. Teemme monialaista työtä, jotta Suomi on säteilyturvallinen maa – nyt ja tulevaisuudessa. Jokaisen STUKlaisen työ edistää aidosti Suomen turvallisuutta, ja vaikutamme myös kansainvälisillä kentillä.
Työnantajana STUK sitoutuu tavoitteeseen, että työntekijämme olisivat maailman onnellisimpia virkamiehiä. Tavoitteen saavuttamiseksi panostamme erityisesti siihen, että työ STUKissa on merkityksellistä, olemme rohkeasti uudistuva yhteisö ja meillä pääsee oppimaan ja kehittymään alansa huippuasiantuntijaksi.
Tutustu STUKlaisten uratarinoihin.
Tutustu tarkemmin työnantajalupaukseemme
Monialainen porukkamme tekee ainutlaatuista työtä sen eteen, että Suomi on säteilyturvallinen maa nyt ja tulevaisuudessa. Jokaisen STUKlaisen työ edistää aidosti Suomen turvallisuutta, ja vaikutamme myös kansainvälisillä kentillä.
Usein sanotaan, etteivät asiat ole “mitään ydinfysiikkaa”. Meillä työ on välillä sitäkin, mutta samalla se on paljon muuta. Tehtäväkenttämme on laaja, ja sillä menestyminen vaatii monialaista osaamista ja yhteistyötä. Kaikilla STUKlaisilla – niin vuosikymmeniä talossa viihtyneillä konkareilla kuin uusilla tulokkailla – on tärkeä rooli siinä, että olemme säteily- ja
ydinturvallisuuden suunnannäyttäjä.
Työ yhteiskunnan turvallisuuden takaajana edellyttää ensiluokkaista toimintakykyä. Menestymme tehtävässä parhaiten, kun palkkaamme parhaat osaajat ja annamme heidän kehittää itseään ja koko alaa yhä paremmiksi.
Työllistämme säteily- ja ydinturva-alan ammattilaisten lisäksi myös kymmeniä muiden alojen ammattilaisia. Lisäksi tarjoamme uramahdollisuuksia alan huipuiksi tähtääville. Yhteisössämme arvostetaan osaamisen lisäksi kykyä nähdä vaihtoehtoja ja halua etsiä niitä. Siinä apuna ovat paitsi asiantuntevat kollegat, myös asiakkaat sekä muut yhteistyökumppanit.
Olemme virasto, muttemme virastomainen. Rohkeus on meille tärkeä arvo, ja se näkyy työskentelytavoissamme. Turvallisuus on meille ykkösasia, mutta tämä ei tarkoita sitä, että tyytyisimme tekemään asiat siten kuin ne on aina tehty.
Me uudistamme, kyseenalaistamme ja kehitämme toimintaamme aktiivisesti. Arvostamme sitä, että mielipiteet tuodaan rohkeasti esiin. Olemme asiantuntijayhteisö, jossa käydään kiinnostavia keskusteluja, jaetaan asiantuntemusta ja tehdään mitä luvataan. Luotamme asiantuntijoihimme ja uskomme, että jokainen osaa itse tehdä työnsä parhaaksi katsomallaan tavalla. Haluamme myös pitää yhteisöstämme hyvää huolta, mikä näkyy muun muassa henkilöstön hyvinvointiin panostamisena.
Harjoittelijoille
Säteilyturvakeskuksessa on vuosittain useita harjoittelijan ja lopputyöntekijän tehtäviä. Harjoittelijoita ja lopputyöntekijöitä työskentelee meillä ympäri vuoden, mutta suurin osa harjoitteluista painottuu kesäkuukausille.
Ilmoitamme avoinna olevista harjoittelupaikoistamme verkkosivujemme lisäksi Valtiolle.fi-sivustolla. Harjoittelijarekrytoinneissa käytämme myös koulujen omia rekrytointikanavia, kuten JobTeaseria ja Valojobsia sekä sosiaalisen median kanavia.