Mediapalvelu

Säteilyturvakeskuksen (STUK) viestintäpalvelut auttaa mielellään median edustajia löytämään oikean asiantuntijan kertomaan säteilyturvallisuudesta. Voit myös tilata STUKin tiedotteet, verkkouutiset ja asiantuntijablogikirjoitukset sähköpostiisi liittymällä postituslistallemme (otetaan käyttöön kesän aikana).

Viestinnän yhteystiedot

STUKin mediapalvelu palvelee median edustajia pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.15.

Mediapalvelun puhelinnumero 010 850 4761 ja sähköpostiosoite [email protected]

  • Viestintäpäällikkö Piia Kaijanto, p. 09 7598 8285
  • Mediaviestinnän asiantuntija Risto Isaksson, p. 09 7598 8208

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)stuk.fi

Ajankohtaista

Säteilyturvakeskuksen valvontaraportti ”Ydinvoimalaitosten ympäristön säteilyvalvonta Suomessa 2022” kertoo, että Loviisan ja Eurajoen Olkiluodon ydinvoimalaitosten ympäristössä ei ole radioaktiivisuutta, jolla olisi merkitystä ympäristön tai ihmisten säteilyaltistukselle.

Pohjoismainen säteilysuojeluseura, NSFS palkitsi Säteilyturvakeskuksen johtavan asiantuntijan Ritva Blyn Bo Lindell -palkinnolla. Palkinto myönnetään säteilysuojelun ansioista. NSFS jakoi ensimmäisen Bo Lindell -palkinnon vuonna 1996 ja Ritva Bly on yhdeksäs palkinnon saaja.

Säteilyturvakeskus havaitsi Kotkan ja Vantaan ilmasta toukokuun puolen välin jälkeen kerätyissä hiukkasnäytteissä pieniä määriä radioaktiivisia aineita. Aineiden pitoisuudet ylittivät tarkkojen mittauslaitteiden havaitsemisrajan, mutta olivat niin pieniä, että niistä ollut ollut haittaa ihmisille tai ympäristölle.