Mediapalvelu

Säteilyturvakeskuksen (STUK) viestintäpalvelut auttaa mielellään median edustajia löytämään oikean asiantuntijan kertomaan säteilyturvallisuudesta. Voit myös tilata STUKin tiedotteet, verkkouutiset ja asiantuntijablogikirjoitukset sähköpostiisi liittymällä postituslistallemme (otetaan käyttöön kesän aikana).

Viestinnän yhteystiedot

STUKin mediapalvelu palvelee median edustajia pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.15.

Mediapalvelun puhelinnumero 010 850 4761 ja sähköpostiosoite [email protected].

  •     Viestintäpäällikkö Piia Kaijanto, p. 09 7598 8285
  •     Viestinnän asiantuntija Risto Isaksson, p. 09 7598 8208

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)stuk.fi.

Ajankohtaista

Säteilyturvakeskus varustaa Ukrainan säteily- ja ydinturvallisuusviranomaisen käyttöön säteilymittausauton. Liikkuva laboratorio auttaa viranomaisia löytämään radioaktiiviset aineet ja esineet ympäristössä. Ulkoministeriön ja pohjoismaisten kumppanien rahoittama hanke on osa laajempaa Ukrainan kanssa tehtävää säteilyturvallisuusyhteistyötä.

Viime viikkoina uutiset ovat kertoneet, että Venäjä on vetäytymässä ydinkoekieltosopimuksesta. Ainakin yhdysvaltalaisessa mediassa on myös välähtänyt otsikoita USAn tekemästä ydinkokeesta. Ensimmäinen tieto pitää melkein paikkansa, toinen ei. Mistä tässä oikeastaan on...

Säteilyturvakeskus mittaa Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella opiskelijoiden ja henkilökunnan radioaktiivisuutta. Mittaukset alkoivat tiistaina 31.10. ja jatkuvat torstaihin 2.11. Mittaukset ovat osa STUKin jo 1960-luvulla aloittamaa väestön radioaktiivisuuden mittausohjelmaa.