Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Kerromme viikoittain ajankohtaista tietoa säteily- ja ydinturvallisuudesta, osallistumme ajankohtaisiin keskusteluihin sekä julkaisemme tietoa uusista tutkimustuloksista ja asiantuntijoidemme blogikirjoituksia. 

Mediatiedotteet

Suomen luonnossa on yhä Tšernobylin ydinvoimalaitosonnettomuudesta peräisin olevia radioaktiivisia aineita. Säteilyturvakeskuksen vuosiraportti Ympäristön säteilyvalvonta Suomessa kertoo, mitä luontoon alun perin kuulumattomia radioaktiivisia aineita viime vuonna löytyi, mistä niitä löytyi ja kuinka paljon niitä ympäristössä on.

Uutiset

Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluodon ydinvoimalaitoksen ykkös- ja kakkosyksiköiden vuosihuollot ovat tältä vuodelta valmistuneet. Huoltojen valvonnasta vastasi noin 30 Säteilyturvakeskuksen asiantuntijaa.

Blogi

Säteilyturvakeskus (STUK) tutki valvontaprojektissaan kuuden ripsienpidennysten kiinnittämiseen käytettävän laitteen UV-säteilyn voimakkuutta. Laitteita käytetään kauneudenhoidossa ripsienpidennysliiman kovettamiseen UV-säteilyn avulla ja ne ovat kasvattaneet suosiotaan parin viime vuoden aikana.