Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Kerromme viikoittain ajankohtaista tietoa säteily- ja ydinturvallisuudesta, osallistumme ajankohtaisiin keskusteluihin sekä julkaisemme tietoa uusista tutkimustuloksista ja asiantuntijoidemme blogikirjoituksia. 

Mediatiedotteet

Säteilyturvakeskus havaitsi Kotkan ja Vantaan ilmasta toukokuun puolen välin jälkeen kerätyissä hiukkasnäytteissä pieniä määriä radioaktiivisia aineita. Aineiden pitoisuudet ylittivät tarkkojen mittauslaitteiden havaitsemisrajan, mutta olivat niin pieniä, että niistä ollut ollut haittaa ihmisille tai ympäristölle.

Uutiset

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta vastaava Posiva on hakenut käyttölupaa Eurajoen Olkiluodossa valmistuvalle loppusijoituslaitokselle. STUK jatkaa hakemusaineiston käsittelyä

Blogi

Ydinenergian tuotannossa syntyy väistämättä tehtävänsä täyttänyttä käytettyä ydinpolttoainetta. Tämä erittäin radioaktiivinen jäte on käsiteltävä siten, ettei siitä koidu harmia ihmisille eikä ympäristölle. Suomi onkin edelläkävijänä ratkaisemassa jäteongelmaa turvallisella ja pysyvällä menetelmällä.