Kansalaisen tietolähteet säteilyvaaratilanteessa

Seuraa säteilyvaaratilanteessa viranomaisten viestintää ja toimintaohjeita radiosta, TV:stä sekä viranomaisten verkkosivuilta. Väestöhälyttimillä voidaan antaa yleinen vaaramerkki, jonka soidessa tulee suojautua sisätiloihin.

Seuraa näitä:

Vaaratiedotteet

Vaaratiedotteilla annetaan ohjeet ja kehotukset sisälle suojautumisesta, joditablettien ottamisesta sekä kotieläintuotannon ja muun tuotannon suojaamisesta. Vaaratiedotteet välitetään aina radiossa. Viranomainen voi päättää, että sen antama vaaratiedote välitetään myös televisiossa. Lisäksi vaaratiedote välitetään teksti-tv:n sivulle 112 sekä 112 Suomi -sovellukseen. Vaaratiedote välitetään myös Hätäkeskuslaitoksen internetsivuille 112.fi. Yleisradio julkaisee vaaratiedotteita myös verkkosivuillaan ja teksti-tv:ssä, ja ne välitetään Yleisradion uutisvahtisovellukseen.

Pelastuslaitos tiedottaa

Suomen 22 pelastuslaitosta tiedottavat omilla verkkosivuillaan ja somekanavissaan. Suomen pelastuslaitokset löytyvät kootusti Pelastustoimen verkkosivuilta.

Voit hakea pelastuslaitosta myös kotikuntasi perusteella: Pelastustoimi – Etusivu.

Vaaratilanteen hoitamiseen osallistuvat viranomaiset ja kunnat viestivät vastuualueidensa osalta omilla verkkosivuillaan sekä sosiaalisen median kanavillaan. Tutustu keskeisiin viranomaisiin sekä näiden käyttämiin viestintäkanaviin Viranomaiset tekevät yhtistyötä säteilyvaaratilanteessa -sivulla.

Seuraa säteilyvaaratilanteessa viranomaisten viestintää ja toimintaohjeita radiosta, TV:stä ja Ylen teksti-tv:n sivulta 867. Lisäksi viranomaiset ja kunnat tiedottavat säteilyvaaratilanteessa vastuualueidensa osalta omilla kanavillaan. ​​​​​​​

Kansalaisen tietolähteet säteilyvaaratilanteessa​​​​​​​.