Cores - Säteilyturvallisuustutkimuksen yhteenliittymä

Säteilyturvallisuustutkimuksen yhteenliittymä Cores (Finnish Consortium for Radiation Safety Research) on Säteilyturvakeskuksen (STUK) ja yhdeksän suomalaisen yliopiston perustama yhteenliittymä, jonka tarkoitus on koordinoida ja edistää säteilyturvallisuustutkimusta Suomessa.

Nykyään Coresissa on jo 16 jäsentä. Syksyllä 2021 mukaan on liittynyt viisi Suomen sairaanhoitopiiriä: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Coresin tavoitteet

Säteilyturvallisuustutkimuksen yhteenliittymä Cores toteuttaa hallituksen tavoitetta yliopistojen ja tutkimuslaitosten yhteistyön tiivistämisestä.

Yhteenliittymällä STUK ja yliopistot pyrkivät turvaamaan säteilyturvallisuustutkimuksen jatkumisen Suomessa. Tutkimuksen jatkuminen varmistaa, että Suomi saa jatkossakin alalle uusia osaajia ja suomalainen tutkimus säilyttää asemansa osana korkeatasoista kansainvälistä tutkimusta.

Säteilyturvallisuustutkimus kattaa laajan kirjon tieteenaloja, aina säteily- ja ydinfysiikasta biolääketieteisiin, ympäristötieteisiin, tekniikkaan ja yhteiskunta- ja käyttäytymistieteisiin. Suomen yliopistoissa on vahvaa tieteenalojen osaamista, ja tämä osaaminen saadaan nyt entistä paremmin mukaan yhteiskunnan tarpeista lähtevään säteilyturvallisuuden tutkimukseen.

Tilaa Cores-uutiskirje

Lisätietoja Coresista