Hyppää sisältöön

Säteilyturvakeskuksen vuosikooste kerää yhteen kohokohtia vuodelta 2023

Julkaisuajankohta 21.5.2024 12.07
Tiedote

Säteilyturvakeskus (STUK) on julkaissut koosteen toimintavuodestaan 2023. Nyt toista kertaa verkkosivustona toteutettu katsaus kerää yhteen kohokohtia ja tapausesimerkkejä STUKin viime vuoden toiminnasta ja saavutuksista.

”Vuoteen 2023 sisältyi useita merkittäviä tehtäväkokonaisuuksia, kuten Loviisan ydinvoimalaitoksen kokonaisturvallisuusarviointi käyttöluvan uusimiseksi, Espoossa sijaitsevan tutkimusreaktorin purkamisen valvominen, Posivan käytetyn polttoaineen loppusijoituksen turvallisuuden arvioiminen laitoksen käytön aloittamista koskien sekä Olkiluoto 3 -laitoksen kaupallisen käytön valvominen. Terveydenhuollon säteilynkäytön valvonnassa merkittävä muutos oli hyvinvointialueiden toiminnan aloittaminen ja sitä kautta toiminnan keskittyminen entistä suurempiin yksiköihin. Kaiken kaikkiaan ydinenergian ja säteilyn käytön turvallisuus säilyi Suomessa hyvällä tasolla vuonna 2023. Seurasimme myös globaalia turvallisuusympäristöä aktiivisesti, ja erityisesti Ukrainan tilanteen seuranta vakiintui rutiiniksi”, sanoo STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana.

Säteilyturvakeskuksen vuosi 2023 -kooste sisältää 16 artikkelia säteilyn käytön ja -valvonnan eri osa-alueilta sekä yleisesti STUKin toiminnasta.

Tutustu vuosikoosteeseen stuk.fi-sivustolla.

Sivusto löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi