Hyppää sisältöön

SRV:n rakentamat Säteilyturvakeskuksen uudet toimitilat valmistuivat Vantaan Jokiniemeen

Julkaisuajankohta 7.2.2022 11.32
Tiedote

SRV on saanut valmiiksi Säteilyturvakeskuksen (STUK) tulevan toimitalon rakennushankkeen Vantaan Jokiniemessä ja luovuttanut rakennuksen sen tilaajalle ja rakennuttajalle, Senaatti-kiinteistöille. Seuraavaksi rakennuksessa alkaa muun muassa laboratoriolaitteistojen asennus ja sisätilojen kalustus. STUK muuttaa uusiin tiloihin vaiheittain maalis-kesäkuussa.

Senaatti-kiinteistöt vastaa valtion toimitiloista. STUK on tehnyt tulevien toimitilojensa vuokraamisesta sopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa. ”Odotamme innolla muuttoa uuteen meille suunniteltuun toimitaloon. Tämä on STUKin yli 60-vuotisessa historiassa ensimmäinen kerta, kun toimitilassamme on huomioitu meidän erityistarpeemme”, kertoo STUKin hallintojohtaja Kaisa Koskinen.

”Uudet toimitilat on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Säteilyturvakeskuksen kanssa, jotta ne parhaalla mahdollisella tavalla tukevat STUKissa tehtävää työtä”, toteaa Rakennuttamisryhmän päällikkö Matti-Pekka Jalonen Senaatti-kiinteistöistä.

Tilojen rakentaminen käynnistyi talvella 2020. Koko rakennuksen laajuus on 12 700 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää poikkeuksellisen vaativia laboratoriotiloja, mikä on asettanut rakentamiselle korkeat vaatimukset. Toimitilan suunnittelusta on vastannut RE-Suunnittelu Oy.

STUKin tuleva toimitalo Vantaan Jokiniemessä julkisivun puolelta kuvattuna

(Kuva!)

Kuva: SRV

Lisätietoja:

Kaisa Koskinen, hallinto-osaston johtaja, Säteilyturvakeskus, p. 09 759 88 322
​​​​​​​Reima Liikamaa, projektipäällikkö, SRV, p. 040 842 8368
Matti-Pekka Jalonen, rakennuttamisryhmän päällikkö, Senaatti-kiinteistöt, p. 040 767 8707
Säteilyturvakeskuksen mediapalvelu, p. 010 850 4761

Lue lisää SRV:n tiedotteista